fredag 22 augusti 2008

Anfall!! Nä, jag bara skoja.. hehe...

SvD skriver att plutonchefen givit en låtsasorder till båtchefen. Kom igen! Plutonchefen har gjort ett stort misstag och försöker skylla ifrån sig med att säga att det var på låtsas. Detta är ett skämt. Försvaret är ett skämt. Att efter några månaders utredning kmma fram till detta är ju helt sinnessjukt. Är det upp till media att ifrågasätta plutonchefen eller borde inte försvaret ha gjort detta långt innan ett helt förkastligt försvarsargument publiceras? "Det var en låtsasorder". Såna order finns inte. Båtchefen i fråga borde stämma plutonchefen för förtal. Hela försvaret borde fan åka dit.

Gör om. Gör rätt. Sparka alla byråkrater, fixa ordentliga incitament för de anställda och skapa lite ordning.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ja verkligen!
Utredaren Klas Eksell måste vara hjärntvättad. Eller kanske livrädd??
Plutonchefen verkar ha tyckt att OM båtchefen kör in på riskområdet så får ett chanslöst offer på däck samt kamraterna lära sig en läxa, eller något sådant. Plutonchefen - vilken idiot. Om han är så dum i huvudet måste han ju se till att det är lösa skott. Han borde sitta i fängelse eller åtminstone betala ett rejält skadestånd. Och jag hoppas också att båtchefen anmäler plutonchefen.
Jag ber att få beklaga sorgen, till alla anhöriga.

Daniel sa...

Detta är ju helt sinnessjukt, under mitt år i lumpen har jag aldrig varit med om att befäl under en övning skickat "låtsasordrar"! DET HÄNDER INTE! Jag HATAR officierare och den svenska armén men att dom är så här dumma trodde jag inte. Jag hoppas folk reagerar, trots allt så har en officierare skickat in ett gäng värnpliktiga i en zon där det skjuts med skarpa skott, det borde minst klassas som vållande till annans död. Huvuden ska rulla!

fanta sa...

Klas Eksell - en låtsasutredaren
Sten Tolgfors - en låtsas försvarsminister

Peter sa...

Håller helt med de föregående talarna. Detta är ett skämt. Gjorde 15 månaders värnplikt på Amf 1, förvisso är det ett par år sedan men något som "låtsasorder" har jag aldrig hört talas om. En jävligt billig ursäkt för att skjuta över ansvaret till båtchefen. Ad hoc lång väg...

Wille sa...

Vad innebär begreppet "spelad order" eg?

Anonym sa...

är det något bör göra inom försvaret så är det att lyda order. fortsätter det såhär så kommer man ju inte kunna öva längre, alla kommer att tveka om det är en riktig order eller inte. är det något man lär sig så är det ju att lyda, men detta kanske bara är pennalism och experiment för att se vad som händer om båten verkligen är bland de riktiga kulorna, kul sa befälet!