lördag 26 april 2008

Att bänka Ronaldo...

Inte helt lysande idé av Ferguson att bänka Ronaldo i dagens 6-poängsmatch. Nu är Chelsea inne i matchen igen och kan mycket väl snuva United på gulder. Spelschemat ser väl rätt dock lugnt ut för båda lagen och Utd har 16+ mål på Chelsea.

Tror inte Ronaldo blir bänkad i kommande två matcher...

DN
Aftonbladet
Expressen

Inte bara Tibet

Bra av Aftonbladet att belysa situationen i ett av våra närliggande länder. När media envisas med att konstant rikta alla blickar åt specifika företeelser kringgår man ofta viktiga problem i vår närhet. Inget ont om exponeringen av klimathotet, Kinas diktatur, Engla-mordet med mera men bevakningen dras till såna extremer så att andra, ofta viktigare, samhällsintressen hamnar alltför långt bak på politiska agendan och i folks medvetande.

Klassiskt problem och jag vet inte vart trenden går i denna fråga. Förhoppningsvis leder Internet och ökad transparens i allmänhet till att olika mediers bevakning av vår värld blir minde likriktad.

Situationen i Vitryssland är ett lysande exempel på något som kräver exponering.

Lista på vad Bladet gärna kan ligga lågt med kommande månader:
1. Engla-mordet och hur utsatta våra barn är
2. Nomineringen av demokratisk kandidat till presidentvalet
3. Människans påverkan på klimatförändringarna
4.
5.
6.

Däremot uppskattas:
1. Energikrisen och energipolitik i allmänhet
2. Hård bevakning och ifrågasättande av totalitära stater
3. Bristen på ansvar i svenska samhället
4.
5.
6.

Kom gärna med fler tips på de två listorna...

Studiebidrag i nivå med studiekrav och resultat

Centern vill locka fler folk att utbilda sig genom att höja studiebidraget 500:-. Fin idé men idag tror jag inte att många studenter har problem med att få det att gå runt. Skulle i så fall vara de som läser heltid och tvingas jobba parallellt för att betala hyran i storstäder och ändå kunna ha en dräglig fritid. Och det är det inte många som gör.

De flesta utbildningar i Sverige idag ställer extremt låga krav på studenter vilket i sin tur inte bidrar till ett mer produktivt samhälle eftersom de utexaminerade kandidaterna inte besitter nog med kunskap. Omstrukturera bidragsnivåerna så att de går i linje med hur mycket tid studenter lägger ner på sin utbildning och till vilken grad det bidrar till samhället.

Exempelvis lärare. Ställ högre krav på lärarutbildingen och ge dem dubbelt så mycket bidrag som sökande filosofistudenter som läser fristående kurser. Sverige behöver duktiga lärare och en högre studietakt med högre bidrag skulle inte bara höja kvaliteten på lärarna utan även bidra till ett större utbud.

Hinner inte lufta mer nu men att dra alla studenter över en kam är i min mening felaktigt.

SvD